Advertisement
Početna stranica
Brze vijesti
Opća kultura
Vox Feminae
Izložbe / Osvrti
Intervjui
Filmska.net
Cunterview radionice
Cunterview jukebox
Festivali
KOLUMNE
Q-fokus
Žene i strip
Cherry F. u malom mistu
BAZA UMJETNICA
Likovna umjetnost
Književnost
Film, video i fotografija
Novi mediji
Glazba
Scenska umjetnost
Primijenjena umjetnost

Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost Barbari Matejčić i Maji Hrgović
Četvrtak, 26 Ožujak 2009
ImageTema ovogodišnjeg natječaja Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost bila je Identitet. Projekte je prijavilo 120 novinara i novinarki iz cijele regije, odabrano je njih 10, a Hrvatsku predstavljaju izuzetno rodno osviještene novinarke i suradnice cunterview.net-a Barbara Matejčić i Maja Hrgović koje će narednih 7 mjeseci raditi na svojim projektima o miješanim brakovima i utjecaju socioekonomskih migracija na identitet žena.

Projekt Barbare Matejčić  pod radnim naslovom 'Miješani brakovi - eksces ili nukleus ponovno uspostavljenog suživota?' fokusira se na  takozvane miješane brakova u Vukovaru  i Mostaru, koji su prije rata smatrani bastionima multietničnosti i tolerancije u bivšoj Jugoslaviji, s najvišom stopom takvih brakova.

Projekt Maje Hrgović 'Utjecaj socioekonomskih migracija na identitet žena Balkana' bavi se ženama koje trbuhom za kruhom idu iz ruralnih krajeva u zapadne gradove raditi slabo plaćene poslove.

Balkansku stipendiju za novinarsku izuzetnost dodjeljuju Fondacija Robert Bosch, Erste zaklada i Balkanska istraživačka mreža BIRN.
 
Prilagođeno pretraživanje

| Powered by NGO studio |
| Be the change you want to see in the world |
2006 - 2013 cunterview.net
Made for Firefox
Use under Creative Commons BY-NC-SA License (Uvjeti korištenja)