Advertisement
Početna stranica
Brze vijesti
Opća kultura
Vox Feminae
Izložbe / Osvrti
Intervjui
Filmska.net
Cunterview radionice
Cunterview jukebox
Festivali
KOLUMNE
Q-fokus
Žene i strip
Cherry F. u malom mistu
BAZA UMJETNICA
Likovna umjetnost
Književnost
Film, video i fotografija
Novi mediji
Glazba
Scenska umjetnost
Primijenjena umjetnost

Maji Hrgović nagrada za najbolji istraživačko-novinarski rad
Ponedjeljak, 30 Studeni 2009
Image
Maja Hrgović na dodjeli nagrade
Nagrada za najbolji istraživačko-novinarski rad, koju dodjeljuje Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) u suradnji sa zakladama Erste i Robret Bosch, uručena je Maji Hrgović  na svečanosti u Berlinu prošlog vikenda. Nagradu koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 4000 eura, novinarka Novog lista osvojila je kao ovogodišnja stipendistica programa Balkan Fellowship for Journalistic Excellence, u sklopu kojega je istražila socioekonomske promjene u strukturi obitelji na Balkanu.

Nagrađeni tekst, "Families Pay Price as the Women Go West", rezultat je tromjesečnog istraživanja provedenog u Italiji, Bugarskoj i Rumunjskoj, gdje je Hrgović intervjuirala desetke žena koje privremenim radom na Zapadu prehranjuju svoje obitelji. Ispod onoga što se doima kao val emancipacije žena s Balkana, krije se sumoran svijet osobnih tragedija, imigrantske potlačenosti i masovnih samoubojstava napuštene djece u ruralnim krajevima Rumunjske.
 
Naomi Wolf u Zagrebu @ Zagrebi! Festival
Petak, 11 Rujan 2009
‘Održiva demokracija’, predavanje, Naomi Wolf (SAD)

Naomi Wolf američka je društveno angažirana autorica bestselera ‘Mit o ljepoti’ u kojem je početkom 90-tih godina prošlog stoljeća, dekonstruirala mit o ženskoj ljepoti. Školovana na elitnim fakultetima i dobitnica čuvene Rhode stipendije, od nje se očekivalo da će svu svoju energiju unijeti u služenje sistemu koji joj je omogućio ulaz u vrh društva. Na našu radost tako što se nije desilo i Naomi je danas jedan od najžešćih kritičara neoliberalizma i američke političko-kulturne dominacije, iza koje se krije nastojanje za kontroliranjem većine svjetskih resursa i populacije. Njezin put od feminizmom inspirirane autorice do napadane kritičarke društva u kojem živi, pokazuje kako akademska zajednica teško oprašta vlastitim ‘izdajicama’.
 
Novo u svijetu i na netu u kolovozu (2)
Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2009
 
Novo u svijetu i na netu u srpnju (2)
Četvrtak, 30 Srpanj 2009
 
Novo u svijetu i na netu u lipnju (2)
Utorak, 30 Lipanj 2009
 
Novo u svijetu i na netu u svibnju (2)
Nedjelja, 31 Svibanj 2009
 
CocoRosie - 30.6. - Teatar &TD
Petak, 29 Svibanj 2009
CocoRosie - Rainbowarriors
ImageUlaznice za koncert CocoRosie su u prodaji, a po cijeni od 100 kn ih možete kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 22) i na blagajni Teatra &TD. Na ulazu će koštati 120kn.

Koncert će se održati 30.06.2009. u klimatiziranoj velikoj dvorani Teatra &TD. U slučaju velikog interesa moguće je i prebacivanje u dvoranu Kina SC. Početak koncerta pomaknut je nešto ranije, u 20:30.
myspace.com/cocorosie
 
Ženski strip na Balkanu
Nedjelja, 24 Svibanj 2009
Image
Ilustracija za naslovnicu - Nina Bunjevac
Ove godine u izdanju Fibre izaći će monografija 'Ženski strip na Balkanu' na 436 stranice visokokvalitetnog designa i tiska kako bi se popularizirao i valorizirao rad umjetnica koje su bitno pomakle granice kreativnosti i u području stripa i u području ženskog stvaralaštva.

Strip-autorice koje djeluju na području Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunjske i Bugarske zastupljene u monografiji su:
 
Helena Klakočar
, Magda Dulčić, Sonja Gašperov, Dunja Janković, Ivana Armanini, Ivana Guljašević, Marina Bravoić, Irena Jukić, Zrinka Ostović, Ljubica Heidler, Mina Žabnikar, Ines Dedović, Tanja Komadina, Anda Culisir, Bojana Dimitrovski, Ivana Filipović, Maja Veselinović, Evelina Daneva, Ivana Pipal, Sara Divjak, Nina Bunjevac, Neda Dokić i Biljana Malešević.

Uvodnik monografije napisala je Irena Jukić Pranjić, na čijem blogu smo i naletile na ovu genijalnu vijest. Tamo se nalaze i radovi autorica kao i cijeli uvodnik.
 
Novo u svijetu i na netu u travnju
Nedjelja, 24 Svibanj 2009
 • Image
  Tilda Swinton: I am probably a woman
  Booksa: Na 'Gričkom dijalogu' u Profilu žene raspravljale o novom ženskom spisateljskom valu. Jesmo li, kao društvo, zreli za hrvatske 'Vlažne zone'? 
 • BBC Radio 4 i online: Woman's Hour. Uvijek nove i zanimljive teme.
 • Kako je Amazon uveo svojevrsnu cenzuru djela za "odrasle", što uključuje i bilo što  LGBTQ tematike
 • Na fotosofia.info u rubrici 'Poznati fotografiraju' objavljene su fotke Barbare Kolar
 • MVInfo osvrt: Ivana Šojat-Kuči: Mjesečari
 • Intervju sa Tildom Swinton: I am probably a woman
 • Na sajtu Glorije može se preslušati cijeli novi i naravno odličan album Tamare Obrovac. Duet sa Rambom Amadeusom 'Turbo Funk' kao da je stvoren za Leu J. ;), a pjesma Crno zlo ima gotovo cunterviewske riječi...
 • I isprike za nepravovremenost objavljivanja novosti iz travnja :)
 
Novo u svijetu i na netu u ožujku (2)
Nedjelja, 29 Ožujak 2009
 
«« -- « - 1 2 3 4 5 6 - » -- »»


Prilagođeno pretraživanje

| Powered by NGO studio |
| Be the change you want to see in the world |
2006 - 2013 cunterview.net
Made for Firefox
Use under Creative Commons BY-NC-SA License (Uvjeti korištenja)