Advertisement
Početna stranica
Brze vijesti
Opća kultura
Vox Feminae
Izložbe / Osvrti
Intervjui
Filmska.net
Cunterview radionice
Cunterview jukebox
Festivali
KOLUMNE
Q-fokus
Žene i strip
Cherry F. u malom mistu
BAZA UMJETNICA
Likovna umjetnost
Književnost
Film, video i fotografija
Novi mediji
Glazba
Scenska umjetnost
Primijenjena umjetnost

Florence + The Machine - Drumming Song
Petak, 28 Kolovoz 2009
Florence + The Machine - Drumming Song
ImageFlorence Welch danas slavi 23. rođendan, njen indie-soul album 'Lungs' izašao je prošlog mjeseca i poharao britanske ljestvice. Nadasve je posebna likica, više o njoj pročitajte na wikipediji, izdvajamo samo detalj: Kad su je pitali kako će proslaviti nominaciju za ovogodišnju Mercury nagradu, odgovorila je:
Slaganjem odjeće.
myspace.com/florenceandthemachine
(via Asja Bakić)
 
Ida Maria - Oh My God
Petak, 28 Kolovoz 2009
Ida Maria - Oh My God
ImageLike the Norse warrior maiden Freya, 24-year-old Norwegian rocker Ida Maria is a force of nature, a goddess of love, fertility and sexual desire who led the Valkyries into battle, a fearless fighter who, paradoxically, has a passion for romantic music and flowers. Mirroring the weather in the tiny university town of Nesna in Norway, where she grew up, Ida Maria is a raging storm one moment, a blinding ray of sunshine the next. Uz činjenicu da piše glazbu i riječi za sve svoje pjesme, jel treba išta više reći?
myspace.com/idamaria

www.idamaria.co.uk
(via Asja Bakić)
 
Vashti Bunyan - Train Song
Ponedjeljak, 22 Lipanj 2009
Vashti Bunyan - Train Song, singl iz 1966.
Image
Vashti Bunyan
Vashti Bunyan
(r. 1945) engleska je folk pjevačica za koju se sredinom 60-ih predviđalo da će biti nova Marianne Faithfull i ženska verzija Dylana, piše last.fm. 1970., nakon dva singla, izdala je prvi album Just Another Diamond Day koji je napisala "while traveling in a horse drawn gypsy cart". Kritika ga je pokopala, te je Vashti Bunyan nestala sa scene, da bi tek početkom ovog stoljeća njena glazba opet bila primjećena, album reizdan, tako da Bunyan u svojim 60ima napokon održava koncerte...
 
Glazbeni podsjetnik: Cacadou Look
Nedjelja, 21 Lipanj 2009
Image
Cacadou Look
Piše: Ljiljana Žegrec
 
Poput zakopanog blaga naišla sam na autorice stihova za koje znam otkad sam krenula u predškolu ("Kao pjesma... živi kao pjesma, nježna kao pjesma, ona je... kao pjesma"), ali iz nekog neobjašnjivog razloga tek sam prije nekoliko mjeseci saznala za Cacadou Look. Osamdesete, Opatija, pet žena i električne gitare, izrazita lepršavost i zanos, divni stihovi i životna razigranost.

I dok je trend ženskih bendova doživio svoj vrhunac grupom The Bangles, na domaćoj sceni u osamdesetima se možda najviše ističe Cacadou Look (one stoje iza pjesama koje često "znamo, ali ne znamo `ko pjeva": Kao pjesma, Tako lako, Sama...). Cacadou su imale najviše pop zvuka, pa su time i najpoznatije, ali ne valja zaboraviti ni H/C punk  Tožibabe iz Ljubljane ni genijalne Boye iz Novog Sada (svi albumi na download).
 
Party vodič za ljeto gospodnje 2009.
Četvrtak, 11 Lipanj 2009
Piše: Tanja Topolovec
Prvo sam počela ubacivat 'must go must see' događanja u google calendar, zatim sam išla češljati evente na fejsu i na kraju last.fm-u... koja ludnica, više ni sama nisam znala gdje bi prvo. Najveći i prvi zez ovog ljeta  su definitivno Hartera i Clubture forum u Medici koji se održavaju u isto vrijeme, pogotovo u subotu 13.06. kada se križaju  Chicks on Speed  i Boys Noize  i Mixel kojeg vise ne propuštam od kad je zavrtio najbolji set koji sam čula u zadnje vrijeme u Zagrebu.
 
La Roux - In For The Kill
Ponedjeljak, 23 Ožujak 2009
Image
Elly Jackson
La Roux su Elly Jackson (20) i njen studijski partner Ben Langmaid, veteran dance scene 90-ih.

La Roux - In For The Kill (Skream's Let's Get Ravey Mix)
Ova pjesma će vjerojatno svima uskoro izlaziti na uši. Jučer je naime debitirala na 11. mjestu UK singl ljestvice. A ako netko nije čuo prvi hit 'Quicksand' - ovdje je spot.
 
Fever Ray - When I Grow Up
Petak, 13 Ožujak 2009

Directed by Martin de Thurrah, music by Fever Ray
Karin Dreijer Andersson, polovica benda The Knife i solo umjetnica pod imenom Fever Ray. Pogledajte i spot za If I Had a Heart.
 
Mz Sunday Luv 18.4. u Zagrebu
Srijeda, 18 Veljača 2009
ImageMz Sunday Luv. Bila je stacionirana u Montrealu, a zadnjih 18 mjeseci je u Europi. Rastura. Ima 26 godina, živi trenutno u Berlinu, i upravo dogovara europsku turneju. Dovodimo vam je 18. 4. (subota) u Zagreb. Najozbiljnije. Više informacija naknadno. Ovdje imate brdo njenih mp3-ca za skinuti, a desno možete pogledati spot za pjesmu Vicious koji je radila Emilie Jouvet.
 
Electro 80-ih, 2 malo poznata hita
Petak, 16 Siječanj 2009
Linda Singer -  Leather High  Shock - Angel Face
 
Ruth Brown - (Mama) He Treats Your Daughter Mean (1953)
Utorak, 02 Prosinac 2008
ImageRuth Brown (1928-2006) američka je R&B pjevačica i glumica, poznata po stapanju popularne glazbe s R&B-om.

Zbog navedenog, Atlantic Records svojedobno su postali poznati kao 'Kuća koju je Ruth sagradila' (The house that Ruth built). U 70-ima iskoristila je svoj utjecaj kako bi glazbenicima omogućila bolje uvjete glede autorskih prava i ugovora s izdavačkim kućama.

 
«« -- « - 1 2 3 - » -- »»


Prilagođeno pretraživanje

| Powered by Joomla and NGO studio |
| Be the change you want to see in the world |
2006 - 2013 cunterview.net
Made for Firefox
Use under Creative Commons BY-NC-SA License (Uvjeti korištenja)