Advertisement
Početna stranica
Brze vijesti
Opća kultura
Vox Feminae
Izložbe / Osvrti
Intervjui
Filmska.net
Cunterview radionice
Cunterview jukebox
Festivali
KOLUMNE
Q-fokus
Žene i strip
Cherry F. u malom mistu
BAZA UMJETNICA
Likovna umjetnost
Književnost
Film, video i fotografija
Novi mediji
Glazba
Scenska umjetnost
Primijenjena umjetnost

5. Festival novog cirkusa: Žene i cirkus
Petak, 20 Studeni 2009
Image
Festival u znaku žena
5. Festival novog cirkusa održat će se od 26. do 30. studenoga u Zagrebačkom kazalištu mladih, Zagrebačkom kazalištu lutaka (Scena Travno), te u dvorani Jedinstvo na Prisavlju. Peto festivalsko izdanje fokusirano je na predstave autorica.

"Kad smo osmišljavali festivalski koncept ženskog cirkusa, neki poznavatelji cirkusa tvrdili su da ne postoji nešto poput 'ženskog cirkusa'. Čak bi, brojeći značajne cirkuske umjetnice na (svoje muške) prste, pokušavali dokazivati da je povijest razvoja cirkusa dominantno muška povijest. I doista, nije puno slova o ženskoj ulozi u cirkusu ispisano (možda zato što su o dominantno muškoj cirkuskoj povijesti uglavnom pisali muškarci?).
No kako se glavna rola nikad ne mjeri spolom sporednih, tako i Festival novog cirkusa želi ukazati na one javno podzastupljene izvedbene prostore koji su tako značajno utjecali na cirkuski žanr kakav danas poznajemo", stoji u uvodniku festivala.
 
Prijave za 2. Girl Power Festival, Koprivnica
Petak, 21 Kolovoz 2009
Poziv na sudjelovanje, rok prijava: 30.9.
 
Split, 22. i 23. 8.: Feminae Extravaganza
Četvrtak, 20 Kolovoz 2009
Image
Dizajn: Rafaela Dražić
Sudionice: Rafaela Dražić, Sanja Burazin, Gloria Oreb, Sunčica Fradelić, Renata Poljak, Zrinka Barbarić, Alemka Đivoje, Tihana Jovanić, Edita Pecotić, Glorija Lizde, Tanja Brešan, te dio izložbe kolektiva iz Zagreba How much queer work: Tanja Topolovec, Dana Budisavljević, Iva Habus, Lea Kralj Jager, Darko Vaupotić, Helena Janečić. Predstavljanje inicijativa unzine, cunterview.net, hmqw i ngo studia.
 
Organizator festivala: Pokret za kulturu mladih, Split koji djeluje unutar Koalicije Udruge Mladih (KUM, Klub Kocka)

Festival ženskog stvaralaštva je prvi festival ovakvog tipa u Splitu. Ovaj prvi po redu festival predstavlja svojevrsni melting pot dijela splitske ženske umjetničke scene na kojem su organizatori neselektivno ponudili na "kritiku" afirmirane i neafirmirane splitske umjetnice.
 
Generacija X – ženske perspektive
Subota, 25 Srpanj 2009
konceptualna izložba 3. Vox Feminae festivala (30.9. - 4. 10. 2009.)
POZIV NA SUDJELOVANJE

Rok: 6. rujan 2009.
 
Perforacije - Tjedan izvedbenih umjetnosti
Srijeda, 17 Lipanj 2009
Dubrovnik – Zagreb, 25. – 30. 9. 2009.
POZIV ZA PRIJAVU RADOVA
rok: 26. 6. 2009.  
 
Kabinet Čudesa 2: Rijeka, 30.5.
Subota, 23 Svibanj 2009
 
Dani Marije Jurić Zagorke uz feminizam i popularnu kulturu, 26.-30.11.
Utorak, 25 Studeni 2008
U nastavku možete naći detaljan i bogat program Dana Marije Jurić Zagorke koji se održavaju od 26. do 30.11., a udarni dani su  u Novinarskom domu u petak od 9 do 16 i u subotu od 10 do 14h kada možete prisustvovati prezentaciji znanstvenih radova koji se tiču života i djela Marije Jurić Zagorke kao i sraza feminizma i popularne kulture. Ovaj vikend vam je dakle ispunjen: Prijepodne na Dane Marije Jurić Zagorke, navečer na Vox Feminae festival! :)
 
Mesto žensk / City of Women, Ljubljana 9.-17.10.
Petak, 10 Listopad 2008
Jučer je u Ljubljani počeo 14. festival suvremene ženske umjetnosti Mesto Žensk / City of Women, najreprezentativniji i najstariji festival te vrste u regiji. Ove godine tematska poveznica festivala je: životinje-priroda-kultura (kuratorski uvodnik).

Bacite oko na bogati program, kao i na video klipove koji se konstantno nadopunjuju i izvještavaju sa festivala. Desno je festivalska špica sa glazbenom podlogom beogradske Sajsi MC koja nastupa danas u Metelkovoj. 
 
ŽUC ELEKTRA: Dobre, hrabre, slavne (3. - 5.10.)
Četvrtak, 02 Listopad 2008
Image
Sanja Iveković, Triangle, 1979
PrivremenaŽenskaMjesnaZajednica ELEKTRA predstavlja program: Dobre, hrabre, slavne
3.- 5.10., Šrapčeva 18 *mapa na kraju teksta
(Kvaternikov trg - Domjanićeva - prva ulica desno)
      
Ženski umjetnički centar ELEKTRA osnovale su 1997. godine umjetnice, aktivistice i teoretičarke sa namjerom da se domaća ženska (feministička) umjetnička praksa i teorija podrži i učini vidljivom.

odabrala: Sanja Iveković 
 
Feminizam i popularna kultura: Dani Marije Jurić Zagorke 2008.
Utorak, 22 Srpanj 2008
Image Centar za ženske studije, Zagreb, u suradnji s Odsjekom za komparativnu književnost  Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavljuje

Poziv za sudjelovanje na znanstvenom skupu:
FEMINIZAM I POPULARNA KULTURA (glavna tema);
ZAGORKA – ŽIVOT, DJELO, NASLIJEĐE (stalna tema) koji će se održati 28. i 29. studenog 2008. u Zagrebu.
ROK: 15. rujan
 
Girl Power - novi ženski festival u Koprivnici
Petak, 18 Srpanj 2008
Image Prvi Girl Power, festival ženskog stvaralaštva održat će se od 17.-19.10. u multimedijalnom centru Kugla, a organizira ga M:A:K: Mladi Akcija i Kultura - Udruga za promicanje kultura i prava mladih (myspace.com/udruga_mak)
U sklopu festivala održat će se:
- izložbe slika, fotografija, grafika i skulptura
- projekcije filmova
- večer poezije
- predavanje/okrugli stol na temu položaja žena u umjetnosti
- nastup plesne skupine "Jump" (Koprivnica) i mladih Koprivničkih breakdancerica
- izložba "žene kroz povijest"
- modna revija
- koncerti

POZIV NA SUDJELOVANJE
Sve zainteresirane mlade autorice (slikarice, kiparice, grafičarke, fotografkinje...) mogu se javiti na mail Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Potrebno je napisati ime i prezime, godinu i smjer faksa (ako su na nekome od likovnih fakulteta), kratku biografiju i poslati fotografije i dimenzije radova. Svaka autorica/osoba može izlagati do 10 radova.
 
Od  1.10.  će se svakih 5 dana u mmc Kugla izmjenjivati izložbe prijavljenih autorica.
Znači, npr. prvih 5 dana 4 autorice, pa nakon toga sljedećih 5 dana nove 4 autorice i tako sve do 17.10. kada počinje trodnevni završni dio festivala. U tom djelu će ta završna 3 dana po 3 rada od svake autrice biti izložena u mmc Kugla.

Datum prijava je 15.8.!
Datum krajnjeg roka za dostavu radova je 20.9.!
 
Natječaj: Besplatan spot za ženske bendove
Utorak, 08 Srpanj 2008
ImageVox Feminae Festival i cunterview.net portal organiziraju natječaj za ženske bendove na području bivše Jugoslavije. Pod ženskim bendom smatraju se svi bendovi u kojima ima pola ili više žena, i u kojima su žene većinske autorice pjesama. Svi glazbeni pravci, rukavci i stilovi su dobrodošli, nije bitno da li je bend već afirmiran ili je riječ o demo bendu.

Dovoljno je poslati prijavu do 1.8.2008.
na mail: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

PRIJAVA TREBA SADRŽAVATI:
 
Detaljno predstavljanje Kabineta Čudesa
Utorak, 20 Svibanj 2008
Kabinet Čudesa - sajam umjetnika i umjetnica neobičnih vizija, koji stvaraju čudnovate stvari!
Subota, 31.5. 2008, od 15-19 sati
Dvorana "Meduza", Voćarska 71, Zagreb
 
Poziv na Kabinet Čudesa
Srijeda, 23 Travanj 2008
ImageKabinet Čudesa je prodajni i upoznajmo-se sajam umjetnika/ca neobičnih vizija, koji rade pomaknute stvari - odjeću, skulpture, torbe, donje rublje, frizure, hranu, nakit, igračke, strip - sve i bilo što neobično i čudnovato!
Sajam će se održati 31. 5. u prostoru dvorane Meduza u Voćarskoj 71, a organizator je Dream House, Centar umjetničkog samorazvoja i izražavanja.
Oni koji se prepoznaju, neka se jave Maši Žarnić na Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript   s opisom svojih rukotvorina i nekoliko slika, što prije!
 
15. - 17. travnja: Treći međunarodni festival suvremene poezije
Utorak, 08 Travanj 2008
Image
photo by MousyBoyWithGlasses
3. međunarodni festival suvremene poezije održat će se od 15. do 17. travnja, u prostorima kluba Gjuro II  i Booksa u Zagrebu. Službeno otvorenje festivala biti će obilježeno u utorak, 15. travnja u 21,00 sat, nastupom svih sudionika: devet autorica i dvoje autora u klubu Gjuro II. Program će voditi Marija Cvitanović.
u srijedu i četvrtak, 16. i 17. travnja u 19,00 sati, autori/ce će nastupati u klubu Booksa, gdje će publika imati priliku doživjeti uživo suvremenu europsku poeziju i pobliže upoznati pjesnikinje i pjesnike. U nastavku detalji i slikice.
 
Što se sprema za 100-godišnjicu 8. marta?
Srijeda, 05 Ožujak 2008
ImageZagreb, Mostar, Ljubljana, a i šire...

15 tisuća žena izašlo je na ulice New Yorka 8. marta 1908. i tražilo pravo na humanije radne uvjete, veće plaće i pravo glasa.

Ženska mreža Hrvatske u suradnji sa ženskim sekcijama hrvatskih sindikata organizira javnu manifestaciju povodom Međunarodnog dana žena. Osnovnom porukom 100 GODINA ŽENSKIH PROSVJEDA - 100 GODINA NEISPUNJENIH ZAHTJEVA  upozorava se na prisutnu neravnopravnost spolova, a naročito na sve lošiji položaj žena na tržištu rada.
 
«« -- « - 1 2 - » -- »»


Prilagođeno pretraživanje

| Powered by NGO studio |
| Be the change you want to see in the world |
2006 - 2013 cunterview.net
Made for Firefox
Use under Creative Commons BY-NC-SA License (Uvjeti korištenja)