Advertisement
Početna stranica
Brze vijesti
Opća kultura
Vox Feminae
Izložbe / Osvrti
Intervjui
Filmska.net
Cunterview radionice
Cunterview jukebox
Festivali
KOLUMNE
Q-fokus
Žene i strip
Cherry F. u malom mistu
BAZA UMJETNICA
Likovna umjetnost
Književnost
Film, video i fotografija
Novi mediji
Glazba
Scenska umjetnost
Primijenjena umjetnost

O nama


Imagecunterview
.net
je virtualni prostor  nastao u jesen 2006. godine zbog nedostatka sustavnog pronalaženja, dokumentiranja i predstavljanja umjetničkog izražavanja žena na području Hrvatske kao i zbog nepostojanja nezavisnog medijskog prostora kojeg stvaraju žene i rodno osviješteni pojedinci.

cunterview.net platforma je koja podržava žene koje se žele baviti umjetničkim izražavanjem, kao i one koje to već rade, bilo da im je to profesija ili 'samo hobi'.

cunterview.net svoju pažnju posvećuje kreativnim ženama, zbog nedostatka njihove prisutnosti  u medijskom prostoru.

cunterview.net prostor je otvoren za suradnju i potiče građansko novinarstvo.

cunterview.net projekt je udruge Prostor rodne i medijske kulture 'K-zona', inicirane od nezavisne grupe rodno osviještenih pojedinaca koje/i se i same bave umjetnošću te novim tehnologijama.

Riječ 'cunterview' ima više značenja. Uporabom riječi 'cunt' koja mnogima digne ili namršti obrvu želimo tu riječ reclame-ati, odnosno početi koristiti u drugim kontekstima od onih u kojima se inače koristi (o čemu je Inga Muscio napisala i cijelu knjigu Cunt: A Declaration of Independence). Također, može se primjetiti da se Cunterview izgovara slično kao i Counterview, te da implicira da se radi o drugačijem / (ne nužno) suprostavljenom / ženskom pogledu na stvari. 

kontakt:
Image

urednica: Gabrijela Ivanov
suradnice: Vedrana Lukačević,  Darija Žilić, Mima Simić, Ivana G. Kovačić,
Ivana Režek, Tanja Topolovec, Lea Kralj Jager, Krešimira Gojanović, Sabina Folnović, Asja Bakić, Elfrida Matuč-Mahulja, Maja Hrgović, Barbara Matejčić,  Wierdo, Marko Rupčić, Milena Benini, Olja Savičević Ivančević, Ana Jerković, Biljana Kosmogina, Elizabeta Hrstić, Melita Matjel, Milana Romić, Dalija Pintarić, Aida Bagić, Mirna Galović Cupać, dr.Voo, Nataša Medved, Barbara Pleić, wo_kolektiv i mnoge druge...

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u kreiranju sadržaja za cunterview.net i širenju rodno osviještenih prostora. Otvorene smo za sve vrste suradnje i za vaše nove ideje. 

Nagrade i priznanja
2007
: Pohvala žirija World Summit Award (WSA) Hrvatska u kategoriji e-kultura

 
Prilagođeno pretraživanje


| Powered by Joomla and NGO studio |
| Be the change you want to see in the world |
2006 - 2013 cunterview.net
Made for Firefox
Use under Creative Commons BY-NC-SA License (Uvjeti korištenja)